Πυράντοχο Χρώμα FP & Σφραγιστική

Nobel Lack
Βιομηχανία Οικοδομικών - Βιομηχανικών - Ναυτιλιακών Χρωμάτων Αττική


 

Πυράντοχο Σύστημα Χρωμάτων

Σύστημα Χρωμάτων 1-συστατικού, ΔΙΑΛΥΤΟΥ, για την προστασία των Μεταλλικών Σκελετών Σιδηρο-Κατασκευών, όπως Κτίρια, Αποθήκες, Αθλητικές κατασκευές, Εργοστάσια κλπ, απο τις κυτταροειδής τύπου φωτιές, για χρόνο προστασίας FP 30', 45',60'90' & 120'.

 

Nobel Alkyd FP 22 - Σφραγιστική Βαφή Πυράντοχου Συστήματος

Βιομηχανικό αλκυδικό Τελικό χρώμα, ΔΙΑΛΥΤΟΥ, υψηλής ποιότητας, 1-συστατικού, βασισμένο σε αλκυδικές ρητίνες, Ημι-γυαλιστερό.

Ειδικά σχεδιασμένο, για την Σφραγιστική Κάλυψη των Πυράντοχων Χρωμάτων.

Αργοστέγνωτο. Παρέχεται σε όλες τις RAL αποχρώσεις.

Μεγάλη αντοχή της Γυαλάδας του, στην Υπεριώδη - UV ακτινοβολία.
Αεροστέγνωτο. 

Εξαιρετική αντοχή στις διάφορες καιρικές συνθήκες.Πολύ καλή ελαστικότητα.

Εξαιρετική πρόσφυση σε ασταρωμένες επιφάνειες.
Δεν είναι κατάλληλο για βύθιση στο νερό.

Κατάλληλο δια την ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΗ επικάλυψη – στρώση, σε Πυράντοχα συστήματα προστασίας μεταλλικών κατασκευών, Πυράντοχων χρωμάτων ΝΕΡΟΥ (πλήρους πολυμερισμένων) και ΔΙΑΛΥΤΟΥ.
Παρασκευάζεται σε όλες τις RAL αποχρώσεις 10xx - 90xx. Γυαλιστερό.

 


 

NobelFire 500 - Πυράντοχο Χρώμα Διαλυτού

Βιομηχανικό διογκούμενο Πυράντοχο χρώμα (fire Intumescent), διαλύτου, 1-συστατικού, ειδικά σχεδιασμένο για την πυροπροστασία όλων των μεταλλικών κατασκευών, από κυτταροειδής τύπου πυρκαγιές (cellulosic fires), με παρεχόμενο χρόνο αντιπυρικής προστασίας FP 30’, 45’, 60’, 90’ & 120’.

Ελεγμένο απο το Ισπανικό Εργαστήριο (μέλος του EGOLF), LGAI TECHNOLOGICAL CENTER SA (πρώην APPLUS), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία UNE ENV 13381-4 : 2005

Αποτελεί το βασικό μέλος ενός Αντιπυρικού Συστήματος Χρωμάτων, για την αποτελεσματική προστασία των μεταλλικών επιφανειών.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταλλικές κατασκευές είτε σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗ-ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες είτε σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ εντός προστατευομένων υποστέγων με εξωτερικά πανέλα και κλειστές οροφές.

Δεν είναι κατάλληλο για βύθιση στο νερό.
Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Νομοθεσία EN 1993 Eurocode 3: Design of steel structures

Πιστοποιημένο/Εγκεκριμένο απο την Ελληνική Πυροσβεστική απο 22/05/2009.

Πρόσθετες Πληροφορίες : Η χρονική πυροπροστασία που προσφέρει εξαρτάται από τις απαιτούμενες κλάσεις χρονικής προστασίας FP και  τον αντιπυρικό παράγοντα της κάθε διατομής των επιφανειών,  HP/A, προσδιορίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κατάλληλο Πάχος Ξηρής Βαφής, από τους ειδικούς πίνακες, παρεχόμενους από το Εγκεκριμένο μέλος του EGOLF εργαστήριο ελέγχου, του χρώματος μας (αποκλειστικής χρήσης της εταιρείας μας).

Συνίσταται η χρήση του για την πυροπροστασία όλων των Μεταλλικών κτιριακών κατασκευών, με καθημερινή ανθρώπινη χρήση, όπως Αποθηκών, Εργοστασίων, Παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων και Βιομηχανικών συγκροτημάτων.

Το Πυράντοχο Σύστημα Χρωμάτων, ΔΙΑΛΥΤΟΥ, αποτελείται απο ένα συνδυασμό τριών (3) χρωμάτων, ήτοι : Αντισκωριακό Aστάρι + 
Πυράντοχο χρωμα  + 
Τελικό Αλκυδικό Σφραγιστικό χρώμα (προστασία απο την υγρασία), σε RAL αποχρώσεις.

ΔΕΝ συνιστάται είτε η μερική χρήση αυτού του συστήματος χρωμάτων είτε η μοναδική βαφή με το Πυράντοχο χρώμα, για την πλήρη και ασφαλή προστασία των μεταλλικών κατασκευών.
Παρασκευάζεται σε ΛΕΥΚΗ απόχρωση, αλλά και σε άλλες βασικές. ΜΑΤ.